Egyéves Magyar Állampapír

 

Megtakarítását alacsony kockázatú befektetési formába fektetné belátható időre? Akkor az Egyéves Magyar Állampapír a futamidő végén az állam által garantált kifizetéssel ideális választás lehet.

 

KIKNEK LEHET ÉRDEKES?
MIT KELL TUDNI AZ EGYÉVES MAGYAR ÁLLAMPAPÍRRÓL?
BEFEKTETNE AZ EGYÉVES MAGYAR ÁLLAMPAPÍRBA?
AZ EGYÉVES MAGYAR ÁLLAMPAPÍR VISSZAVÁSÁRLÁSA
FIGYELMÉBE AJÁNLJUK!
KAPCSOLÓDÓ DOKUMENTUMOK

Az Egyéves Magyar Állampapír által megtestesített követelés a Kibocsátóval, azaz a Magyar Állammal szemben nem évül el. A futamidő végén a kamatot a tőkével együtt, az esetleges kamatadó levonását követően írják jóvá az ügyfél számláján. A 2019. június 3. előtt kibocsátott Egyéves Magyar Állampapír utáni kamatbevétel adóköteles, a kamatjövedelem után az adó mértéke jelenleg 15%.

A tájékoztatás nem teljes körű, nem minősül ajánlattételnek, ajánlásnak vagy befektetési tanácsadásnak, kizárólag a figyelem felkeltése a célja. A részletes kondíciókat az UniCredit Bank ÜzletszabályzataiKondíciós listái és a Kibocsátó hivatalos dokumentumai (az adott sorozatú Egyéves Magyar Állampapír alkalmazandó Ismertető és Nyilvános Ajánlattétel) tartalmazzák. Az UniCredit Bank Hungary Zrt. (tev. eng. sz.: I-1523/2003.; a Budapesti Értéktőzsde tagja) – mint az államkötvény forgalmazója – a kondíciók változtatásának jogát fenntartja. A jelen figyelemfelhívás a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény értelmében kereskedelmi kommunikációnak, a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény szerint marketingközleménynek minősül. Felhívjuk a figyelmét, hogy a befektetés adóügyi következményei pontosan csak az ügyfél egyedi körülményei alapján ítélhetők meg, valamint ezek a jövőben változhatnak.

1Az állampapírokra vonatkozó árfolyamjegyzés részletes feltételeit az Általános Üzleti Feltételek a Befektetési Szolgáltatási Tevékenységre című dokumentum 5.2.2 pontja és a Egyéves Magyar Állampapír Ismertetője tartalmazza.

2Az állampapírok árfolyamát a piaci hozamváltozás befolyásolja. Ha a befektető a lejárat előtt értékesíti az értékpapírokat, akkor emelkedő hozamok esetén az állampapírok árfolyama az eredeti vételi árfolyam alá eshet. Ez a kamatozó kötvények esetében azt jelenti, hogy értékesítéskor az utolsó kamatfizetéstől eltelt időtartamra a vevő az időarányos kamatot az eladónak megfizeti, a nettó árfolyam, azaz a tőke ára azonban a vásárláskori érték alá eshet, tehát a befektető árfolyamveszteséget szenvedhet el. Amennyiben a befektető a lejáratig megtartja az értékpapírt, akkor a vásárláskor rögzített éves hozamhoz fog hozzájutni, mivel a futamidő alatt bekövetkezett piaci árfolyamváltozás nem jelenik meg a befektetésben, csak a lejárat előtti értékesítés esetén.

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo