Mastercard Platina hitelkártya

Akciós ajánlatok és hasznos tippek bankkártyás ügyfeleinknek. Részletek

Ha igazán exkluzív hitelkártyára vágyik emelt szintű szolgáltatásokkal, akkor ideális lehet Önnek a MasterCard Platina dombornyomott hitelkártya, amelyhez számos prémium és extra szolgáltatás kapcsolódik, így kiemelt figyelmet élvezhet a vásárlásai során is. Élvezze az UniCredit hitelkártya nyújtotta kényelmet!

 

Melyek a Mastercard Platina hitelkártya főbb jellemzői?

 • A kártyával fedezetellenőrzés nélküli környezetben is fizethet: például szállodai szobafoglalást, autóbérlést intézhet.
 • Elérhető hitelkeret: 1 000 000 és 1 500 000 forint között, THM: 36,16%.
 • A hitelkeret évente automatikusan meghosszabbításra kerülhet, így elég lehet csak egyszer igényelnie.
 • A felhasznált hitelkeret visszafizetésére több lehetőség közül választhat.
 • Pénzvisszatérítési akciónkban költései után 100 forintonkén 1 forintot visszakaphat.
 • A kártyához automatikusan Platina szintű külföldi utazási, betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás, valamint kiemelt belföldi balesetbiztosítás kapcsolódik, így biztonságban érezheti magát az utazásai során.
 • A kártyához automatikusan kapcsolódnak sürgősségi szolgáltatások is: kártyapótlást és sürgősségi készpénzelőleget kérhet belföldön vagy külföldön, mert ezeket a szolgáltatásokat a kártya díja magában foglalja.
 • Ha a kártyáját le kell tiltania, költségmentesen biztosítjuk a kártyacserét és PIN kódja újragyártását is, mert ezeket a szolgáltatásokat a kártya díja már magában foglalja.
 • SMS szolgáltatásunkat akciósan díjmentesen veheti igénybe1.
 • A kártya tagsági díja magában foglalja a hitelfedezeti életbiztosítás díját.
 • Platina hitelkártyával Önnek nem kell a hitelkártyákra vonatkozó havi zárlati díjat sem megfizetnie, mert a kártya díja ezt is magában foglalja.


Reprezentatív példa:

1 000 000 Ft hitelkeret összegre UniCredit platina hitelkártya esetében a hitelkamat változó mértéke havi 2,22%. A bankkal határozatlan időre szóló hitelkártya-szerződés megkötése esetén az 1 hónapos elszámolási időszakra a teljes hiteldíj mutató (THM) az első évben: 36,16%. Abban az esetben, ha az átvétel után azonnal elvásárolja a teljes hitelkeretet,majd 11 hónapon keresztül csak a minimum fizetendő összeget (törlesztőrészlet) rendezi, (melynek induló mértéke 50 000 Ft azt követően a hitelkártya kihasználtság 5%-a), majd a 12. hónapban rendezi a teljes tartozását, akkor a hitel teljes becsült díja: 281 709 Ft, míg a fogyasztó által fizetendő teljes becsült összeg: 1 281 709 Ft (mely az ügyleti kamat összegén túl a következő tételekből tevődik össze: havi zárlati díj 0 Ft; Kártya kibocsátói díj: 9 995 Ft, vásárlási jutalék: 0,3%, max 6000 HUF).

Döntsön felelősen a hitelfelvételről!

A Felelős hitelezés és a Banki fogalomtár segíthetnek tájékozódni a hitelfelvétellel kapcsolatban, illetve a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központjának honlapján a felelős döntést segítő termékleírásokat és az összehasonlítást segítő alkalmazásokat találhat. Kérjük, a hitelfelvételről felelősen és körültekintően, jövedelmi helyzetét figyelembe véve döntsön.

Mit ajánlunk a Mastercard Platina hitelkártyához?
 • Társkártyát is igényelhet, így akár a családtagjai is hozzáférhetnek a hitelkeretéhez.
 •  Ha még szélesebb körű biztonságra vágyik, a kártyához külön díj ellenében kérhet emelt szintű biztosítást, sőt az Önnel együtt utazók részére is köthet utasbiztosítást.
Mit érdemes tudnia az UniCredit hitelkártyákról?

Könnyű használat

A hitelkártyát hasonlóan használhatja, mint egy betéti bankkártyát:

 • Kényelmesen vásárolhat vele belföldön és külföldön egyaránt.   
 • Az interneten is biztonsággal fizethet vele.   
 • A bankkártyás vásárlás akciósan díjmentes2.  
 • Belföldön és külföldön is egyszerűen vehet fel készpénzt ATM-ből a havi limitje erejéig, azonban a felvett összeg a felvétel napjától kamatozik, és a pénzfelvételnek díja van.   
 • UniCredit bankkártyájával részt vehet az aktuális bankkártyás akciókban.

Felhasználható egyenleg

Míg a betéti bankkártya esetén Ön a bankszámláján rendelkezésre álló pénzből költ, addig a hitelkártya használata során személyre szabott hitelkeretet biztosítunk Önnek, amelyet a hitelkártyájával tud felhasználni.

A hitelkeretet elegendő egyszer igényelnie, és az – meghatározott feltételek teljesülése esetén – évente automatikusan meghosszabbításra kerülhet. A felhasznált hitelkeretből pedig a visszafizetett összeg újra és újra elérhetővé válik.

Tudnivalók a törlesztésről

A felhasznált hitelkeret visszafizetését a pillanatnyi pénzügyi helyzetéhez igazítva, szabadon választhatja meg az alábbiak szerint.

 • Minimum összeg: a késedelmes fizetés elkerülése érdekében az elszámolási időszak fordulónapján fennálló teljes tartozásának 5 százalékát, de minimum 5 000 forintot szükséges törlesztenie (ha a költések összege nem éri el az 5 000 forintot, akkor a teljes felhasznált összeget vissza kell fizetnie). Az összegnek a fordulónapot követően, de legkésőbb a türelmi időszak utolsó napjáig kell megérkeznie a számlájára.
 • Teljes tartozás: a minimum összegen felül Ön szabadon dönthet, hogy mikor és mekkora összeggel törleszti a fennálló tartozását. Azonban fontos, hogy ha nem a teljes összeget fizeti vissza az adott hónapban, akkor a fennálló tartozásra, valamint a visszafizetést megelőzően fennálló tartozásra is hitelkamatot számítunk fel a visszafizetés napjáig.
 • Kamatmentesség: ha Ön a hitelkártyáját kizárólag vásárlásra használja, és a felhasznált hitelkeretet a fordulónapot követően, de legkésőbb a türelmi időszak utolsó napjáig teljes egészében visszafizeti, akkor a bank nem számít fel kamatot az adott elszámolási időszakban. A felhasznált hitelkeret tartalmazza az időszak alatt fennálló teljes tartozást: a hitelkártyával elvégzett és elszámolt tranzakciókat és az azokhoz kapcsolódó esetleges díjak és kamatok összegét is.

Visszafizetés díjai

A felhasznált hitelkeretet az Önnek legmegfelelőbb módon fizetheti vissza a hatályos kondíciós listában foglalt díjak megfizetése mellett, az alábbi lehetőségek közül választva  

 • más banknál vezetett bankszámláról történő átutalással,   
 • az UniCredit Banknál vezetett bankszámláról való átvezetéssel,   
 • az UniCredit Banknál vezetett bankszámláról automatikus beszedési megbízással,   
 • UnCredit ATM-en keresztül történő készpénzbefizetéssel,   
 • pénztári befizetéssel az UniCredit Bank bármely fiókjában.

Igénylési feltétel

Hitelkártyát már a mindenkori bruttó minimálbérnek megfelelő havi nettó jövedelemmel is igényelhet.

Milyen további előnyei vannak a Mastercard Platina hitelkártyának?

A Mastercard Platina bankkártyához számos emelt szintű extra szolgáltatás is kapcsolódik:

 • díjmentesen regisztrálhat a Mastercard Premium Selection programba, és élhet az exkluzív ajánlatokkal;
 • díjmentesen veheti igénybe a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Sky Court terminálján a Mastercard Lounge és a Bécsi Nemzetközi Repülőtér SKY Lounge és JET Lounge váróit a beszállókártya és a Mastercard Platina hitelkártya felmutatása esetén.
Hasznos információk a bankkártyák használatához

Mindig figyeljen arra, hogy a bankkártyája ne kerülhessen illetéktelen kezekbe! Hitelkártyája elvesztése vagy ellopása esetén azonnal tiltsa le a kártyát a Telefonbank szolgáltatásunkon keresztül a +36 (1/20/30/70) 325 3200-as telefonszámon.

 

A jelen tájékoztatás nem teljes körű, és nem minősül szerződéses ajánlattételnek. A hitelkártya-használat szabályait és feltételeit a bank Általános üzleti feltételei, a Bankkártya üzletszabályzata, a részletes kondíciókat, így a hitelkártya kamat- és díjelemeit a „Kondíciós lista hitelkártya-birtokos lakossági ügyfelek részére” dokumentum tartalmazza. A bank fenntartja a kondíciók változtatásának jogát, valamint azt a jogot, hogy a hitelkártya igénylése és a beadott dokumentumok alapján a mindenkori hatályos Kondíciós listájában, az Általános üzleti feltételeiben és a Bankkártya üzletszabályzatában foglaltak szerint, a saját hitelbírálata alapján döntsön a hitelkártya kibocsátásáról és a hitelkeret megállapításáról.

A THM meghatározása az aktuális feltételek, illetve a vonatkozó, hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, és a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. Változó kamatozású kölcsönök esetében a THM értéke nem tükrözi a kölcsön kamatkockázatát.

1 Az SMS üzenetek normál díja 36 Ft/üzenet, amelyet a bank akciós jelleggel nem számít fel. Az akció visszavonásig érvényes.

2 A bankkártyás vásárlás normál díja 0,3%, maximum 6 000 forint, amelyet a bank akciós jelleggel nem számít fel. Az akció visszavonásig érvényes.

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo