Mastercard Kék hitelkártya

 

Akciós ajánlatok és hasznos tippek bankkártyás ügyfeleinknek. Részletek

A Kék hitelkártyában olyan rugalmas partnerre találhat, amellyel nem kell lemondania egy-egy nagyobb vásárlásról vagy kihagyhatatlan lehetőségről. Ha nagyobb összegű költést tervez, vagy külföldre szeretne utazni, akkor azt is könnyen fizetheti hitelkártyával, mert az szabadon tervezhető és rugalmas fizetési lehetőséget biztosít Önnek. Élvezze az UniCredit hitelkártya nyújtotta kényelmet!

 

Melyek a Mastercard Kék hitelkártya főbb jellemzői?

 • A kártyával fedezetellenőrzés nélküli környezetben is fizethet: például szállodai szobafoglalást, autóbérlést is intézhet.
 • Elérhető hitelkeret: 200 000 és 1 000 000 forint között, THM: 37,28%.
 • A hitelkeret évente automatikusan meghosszabbításra kerülhet, így elég lehet csak egyszer igényelnie.
 • A felhasznált hitelkeret visszafizetésére több lehetőség közül választhat.
 • Pénzvisszatérítési akciónkban költései után 100 forintonkén 1 forintot visszakaphat.
 • A kártyához automatikusan Standard szintű utazási, betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás kapcsolódik, így biztonságban érezheti magát a külföldi utazásai során is.
 • Külön díj ellenében igényelhet sürgősségi szolgáltatásokat: kártyapótlást és sürgősségi készpénzelőleget belföldön vagy külföldön.

Reprezentatív példa:

375 000 Ft hitelkeret összegre UniCredit kék hitelkártya esetében a hitelkamat változó mértéke havi 2,22%. A bankkal határozatlan időre szóló hitelkártya-szerződés megkötése esetén az 1 hónapos elszámolási időszakra a teljes hiteldíj mutató (THM) az első évben: 36,95%. Abban az esetben, ha az átvétel után azonnal elvásárolja a teljes hitelkeretet,majd 11 hónapon keresztül csak a minimum fizetendő összeget (törlesztőrészlet) rendezi (melynek induló mértéke 18 750 Ft azt követően a hitelkártya kihasználtság 5%-a),  majd a 12. hónapban rendezi a teljes tartozását, akkor a hitel teljes becsült díja: 104 099 Ft, míg a fogyasztó által fizetendő teljes becsült összeg: 479 099  Ft (mely az ügyleti kamat összegén túl a következő tételekből tevődik össze: havi zárlati díj 150 Ft; Kártya kibocsátói díj: 0 Ft, vásárlási jutalék: 0,3%, max 6000 HUF).

A Felelős hitelezés és a Banki fogalomtár segíthetnek tájékozódni a hitelfelvétellel kapcsolatban, illetve a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központjának honlapján a felelős döntést segítő termékleírásokat és az összehasonlítást segítő alkalmazásokat találhat. Kérjük, a hitelfelvételről felelősen és körültekintően, jövedelmi helyzetét figyelembe véve döntsön.

Mit érdemes tudnia az UniCredit hitelkártyákról?

Könnyű használat

A hitelkártyát hasonlóan használhatja, mint egy betéti bankkártyát: 

 • Kényelmesen vásárolhat vele belföldön és külföldön egyaránt.   
 • Az interneten is biztonsággal fizethet vele.   
 • A bankkártyás vásárlás akciósan díjmentes1.   
 • Belföldön és külföldön is egyszerűen vehet fel készpénzt ATM-ből a havi limitje erejéig, azonban a felvett összeg a felvétel napjától kamatozik, és a pénzfelvételnek díja van.   
 • UniCredit bankkártyájával részt vehet az aktuális bankkártyás akciókban.


Felhasználható egyenleg
Míg a betéti bankkártya esetén Ön a bankszámláján rendelkezésre álló pénzből költ, addig a hitelkártya használata során személyre szabott hitelkeretet biztosítunk Önnek, amelyet a hitelkártyájával tud felhasználni.

A hitelkeretet elegendő egyszer igényelnie, és az – meghatározott feltételek teljesülése esetén - évente automatikusan meghosszabbításra kerülhet. A felhasznált hitelkeretből pedig a visszafizetett összeg újra és újra elérhetővé válik.

 

Tudnivalók a törlesztésről

A felhasznált hitelkeret visszafizetését a pillanatnyi pénzügyi helyzetéhez igazítva, szabadon választhatja meg az alábbiak szerint.

 • Minimum összeg: a késedelmes fizetés elkerülése érdekében az elszámolási időszak fordulónapján fennálló teljes tartozásának 5 százalékát, de minimum 5 000 forintot szükséges törlesztenie (ha a költések összege nem éri el az 5 000 forintot, akkor a teljes felhasznált összeget vissza kell fizetnie). Az összegnek a fordulónapot követően, de legkésőbb a türelmi időszak utolsó napjáig kell megérkeznie a számlájára.
 • Teljes tartozás: a minimum összegen felül Ön szabadon dönthet, hogy mikor és mekkora összeggel törleszti a fennálló tartozását. Azonban fontos, hogy ha nem a teljes összeget fizeti vissza az adott hónapban, akkor a fennálló tartozásra, valamint a visszafizetést megelőzően fennálló tartozásra is hitelkamatot számítunk fel a visszafizetés napjáig.
 • Kamatmentesség: ha Ön a hitelkártyáját kizárólag vásárlásra használja, és a felhasznált hitelkeretet a fordulónapot követően, de legkésőbb a türelmi időszak utolsó napjáig teljes egészében visszafizeti, akkor a bank nem számít fel kamatot az adott elszámolási időszakban. A felhasznált hitelkeret tartalmazza az időszak alatt fennálló teljes tartozást: a hitelkártyával elvégzett és elszámolt tranzakciókat és az azokhoz kapcsolódó esetleges díjak, kamatok összegét is.

Visszafizetés díjai

A felhasznált hitelkeretet az Önnek legmegfelelőbb módon fizetheti vissza a hatályos kondíciós listában foglalt díjak megfizetése mellett, az alábbi lehetőségek közül választva  

 • más banknál vezetett bankszámláról történő átutalással,   
 • az UniCredit Banknál vezetett bankszámláról való átvezetéssel,   
 • az UniCredit Banknál vezetett bankszámláról automatikus beszedési megbízással,   
 • UnCredit ATM-en keresztül történő készpénzbefizetéssel,   
 • pénztári befizetéssel az UniCredit Bank bármely fiókjában.

Igénylési feltétel

Hitelkártyát már a mindenkori bruttó minimálbérnek megfelelő havi nettó jövedelemmel is igényelhet.

Mit ajánlunk a Mastercard Kék hitelkártyához?
 • SMS szolgáltatásunkkal folyamatosan nyomon követheti bankkártyás tranzakcióit.
 • Társkártyát is igényelhet, így akár családtagjai is hozzáférhetnek a hitelkeretéhez.
 • Hitelfedezeti életbiztosítást is igényelhet (külön éves díj ellenében), így itthon is biztonságban érezheti magát.
 • Ha még szélesebb körű biztonságra vágyik, a hitelkártyához külön díj ellenében kérhet emelt szintű biztosítást, sőt az Önnel együtt utazók részére is köthet utasbiztosítást.
Hasznos információk a bankkártyák használatához

Mindig figyeljen arra, hogy a bankkártyája ne kerülhessen illetéktelen kezekbe! Hitelkártyája elvesztése vagy ellopása esetén azonnal tiltsa le a kártyát a Telefonbank szolgáltatásunkon keresztül a +36 (1/20/30/70)  325 3200-as telefonszámon.

 

A jelen tájékoztatás nem teljes körű, és nem minősül szerződéses ajánlattételnek. A hitelkártya-használat szabályait és feltételeit a bank Általános üzleti feltételei, a Bankkártya üzletszabályzata, a részletes kondíciókat, így a hitelkártya kamat- és díjelemeit a „Kondíciós lista hitelkártya-birtokos lakossági ügyfelek részére” dokumentum tartalmazza. A bank fenntartja a kondíciók változtatásának jogát, valamint azt a jogot, hogy a hitelkártya igénylése és a beadott dokumentumok alapján a mindenkori hatályos Kondíciós listájában, az Általános üzleti feltételeiben és a Bankkártya üzletszabályzatában foglaltak szerint, a saját hitelbírálata alapján döntsön a hitelkártya kibocsátásáról és a hitelkeret megállapításáról.

A THM meghatározása az aktuális feltételek, illetve a vonatkozó, hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, és a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. Változó kamatozású kölcsönök esetében a THM értéke nem tükrözi a kölcsön kamatkockázatát.

1 A bankkártyás vásárlás normál díja 0,3%, maximum 6 000 forint, amelyet a bank akciós jelleggel nem számít fel. Az akció visszavonásig érvényes.

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo