Babaváró kölcsön

 • gyermekvállalás előtt álló házaspároknak nyújt segítséget
 • szabad felhasználású
 • ingatlanfedezet nélkül igényelhető
 • államilag támogatott kölcsön

Babaváró kölcsön

Milyen előnyöket jelent az Ön számára ha a Babaváró kölcsönt választja?

THM1: 0,42%2 - 6,56%3

 • Gyors átfutás: A bank a hiteldöntést a szükséges dokumentáció ügyfél által történő hiánytalan benyújtásától számítva 10 munkanapon belül meghozza.

 • Állami kamattámogatás: Már egy gyermek születése esetén kamatmentes a hitel a teljes futamidőre.

 • Vissza nem térítendő támogatás: A második gyermek születése esetén a tartozás 30%-a, a harmadik gyermek születése esetén a teljes fennálló tartozás elengedésre kerül.

 • Állami kezességvállalás kapcsolódik a kölcsönhöz.

 • Díjmentes: Nincs hitelbírálati és folyósítási díj, díjmentes előtörlesztési lehetőség.

                                                                                                                                                                         

 • Szabadon felhasználható és jelzálogfedezet nem kell hozzá.     
 • Igényelhető kölcsönösszeg: 1-10 millió Ft, választható futamidő: 72-240 hónap.
 • Havi törlesztőrészlet: max. 50.000 Ft amely magában foglalja az évi 0,5%-os állami kezességvállalási díjat.
 • A pozitív hitelbírálat feltétele, hogy az igénylők a 44/2019. (III. 12.) Korm. rendelet jogosultsági feltételeinek megfeleljenek, valamint a Bank belső szabályzatai alapján hitelképesnek minősüljenek.Szerződéskötési időszak: 2019. július 1 - 2022. december 31.
 • Tájékoztatjuk, hogy amennyiben nem teljesül a gyermekvállalás a kölcsönszerződés megkötésétől számított 5 éven belül, a kölcsön piaci hitellé alakul és az addig igénybevett kamattámogatás összegét, az államháztartásról szóló törvény szerinti késedelmi kamattal növelten, egy összegben vissza kell fizetni.

 

A kölcsönt házaspárok igényelhetik, ha

 • a feleség már betöltötte a 18. életévét, de nem töltötte még be a 41. életévét;
 • az igénylők rendelkeznek magyarországi lakcímmel;
 • amennyiben bármelyik félnek van már gyermeke, akkor legalább az egyik házastárs az első házasságában él;
 • legalább a házaspár egyik tagjának legalább 3 év folyamatos társadalombiztosítási jogviszonya áll fenn;
 • az igénylők büntetlen előéletűek;
 • az igénylőknek nincs KHR-ben nyilvántartott lejárt és meg nem fizetett tartozása;
 • az igénylőknek nincs a NAV-nál nyilvántartott köztartozásuk.

 

A tájékoztatás nem teljes körű. A Babaváró támogatás igénybevételének részletes feltételeit a 44/2019. Korm. rendelet tartalmazza.

                                                                               Reprezentatív példák
 

 

THM1: 0,42%2- 6,56%A hirdetésben szereplő kölcsönt a Magyarország Kormánya által biztosított babaváró támogatással nyújtjuk.

1. Reprezentatív példa:
A kölcsön összege 10 000 000 Ft, kölcsön futamideje 20 év, ügyfél által fizetendő  ügyleti kamat mértéke 0%, Teljes Hiteldíj Mutató (THM) értéke2 0,42%, a havi törlesztőrészlet 41 667 Ft, a kezességvállalási díj induló havi összege 4 167 Ft, a havonta fizetendő törlesztőrészlet és kezességvállalási díj induló együttes összege 45 834 Ft, a kölcsön teljes díja (mely tartalmazza az ügyfél által megfizetendő kamat és a kezességvállalási díj teljes összegét) 523 812 Ft, a fizetendő teljes összeg (törlesztőrészletek összege) 10 523 812 Ft.

2. Reprezentatív példa:
A kölcsön összege 10 000 000 Ft, kölcsön futamideje 20 év, az ügyfél által fizetendő ügyleti kamat induló mértéke 0%, Teljes Hiteldíj Mutató (THM) értéke3 6,56%, a havi induló törlesztőrészlet 41 667 Ft, a havi törlesztő részlet a 61. hónaptól 74 218 Ft, a kezességvállalási díj induló havi összege 4 167 Ft, a havonta fizetendő törlesztőrészlet és kezességvállalási díj induló összege 45 834 Ft, a kölcsön teljes díja (mely tartalmazza az ügyfél által megfizetett kamat, a visszafizetett kamattámogatás és a kezességvállalási díj teljes összegét) 7 986 636 Ft, a fizetendő teljes összeg (törlesztőrészletek a kezességvállalási díj és a visszafizetendő kamattámogatás összege) 17 986 636 Ft.

 

Kérjük, a hitelfelvételről felelősen és körültekintően, jövedelmi helyzetét figyelembe véve döntsön. A www.unicreditbank.hu című honlapunkon a Felelős hitelezés és a Hasznos információk aloldalon olvasható Banki fogalomtár segíthet tájékozódni a hitelfelvétellel kapcsolatban. A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központjának honlapján a felelős döntést segítő termékleírásokat és az összehasonlítást segítő alkalmazásokat találhat. Kérjük, a hitelfelvételről felelősen és körültekintően, jövedelmi helyzetét figyelembe véve döntsön. A www.unicreditbank.hu honlapunk Felelős hitelezés oldalán található tanácsok segítenek tájékozódni a hitelfelvétellel kapcsolatban, a Banki fogalomtár pedig segíthet pénzügyi, hitelezési ismereteinek bővítésében. Látogasson el a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapjára, melynek leírásai és alkalmazásai hozzájárulnak ahhoz, hogy Ön felelős döntést hozhasson.

 

A jelen tájékoztatás nem teljes körű. Ez a tájékoztatás nem minősül ajánlattételnek, az itt szereplő adatok kizárólag tájékoztató jellegűek. A bank a változtatás jogát fenntartja, a bankot a jelen tájékoztató nem kötelezi a hitel jóváhagyására és a hitelnyújtásra. A banki termék részletes kondícióit az UniCredit Bank Lakossági üzletszabályzata, Egyéb Szolgáltatások díja kondíciós lista, illetve az adott termékre vonatkozó Ingatlan fedezet nélküli hitelek hirdetménye tartalmazzák. A bank a hitel nyújtásáról, a Lakossági üzletszabályzatban, a Egyéb Szolgáltatások díja kondíciós listájában és az Ingatlan fedezet nélküli hitelek hirdetményében rögzített feltételek mellett, a saját hitelbírálata alapján dönt.

 

1 A THM meghatározása az aktuális és hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM értéke nem tükrözi a hitel árfolyamkockázatát. A támogatott személyek a kölcsön fennálló összege után a központi költségvetés javára – a havonta fizetendő törlesztő részlettel egyidejűleg – kezességvállalási díjat fizetnek. A kezességvállalási díjat a THM magába foglalja.

THM azon feltételezéssel élve került meghatározásra, hogy a teljes futamidő alatt az állami kamattámogatás fennáll, ahol a kölcsön összege 10 000 000 Ft, a kölcsön futamideje 20 év, az ügyfél által fizetendő ügyleti kamat mértéke 0%, az ügyfél által fizetendő kezességvállalási díj mértéke 0,5%. Az ügyleti kamatot ez esetben kamattámogatás formájában az állam nevében a Magyar Államkincstár folyósítja a hitelintézet részére. Az ügyfél a 60. hónapot követően él a 3 éves törlesztés szüneteltetés lehetőségével, így az utolsó részlet megfizetése 276. hónapban történik.

THM azon feltételezéssel élve került meghatározásra, hogy a futamidő első 60 hónapja alatt nem születik gyermek, az állami kamattámogatásra vonatkozó jogosultság elveszik, és a kamattámogatás összegét vissza kell fizetni, ahol a kölcsön összege 10 000 000 Ft, a kölcsön futamideje 20 év, az ügyfél által fizetendő változó 5 éves kamatperiódusokban rögzített  ügyleti kamat mértéke 0%, mely a 61. hónaptól 7,73%-ra módosul, az ügyfél által fizetendő kezességvállalási díj mértéke 0,5%. Az ügyleti kamatot az első 5 évben kamattámogatás formájában az állam nevében a Magyar Államkincstár folyósítja a hitelintézet részére, melyet az ügyfélnek a 60. hónapot követően egyösszegben vissza kell fizetnie.