Egy méltányosabb és igazságosabb társadalomért
 

Az UniCredit Bank Magyarország társadalmi szerepvállalása régmúltra tekint vissza. A Social Impact Banking keretében még tágabb teret kívánunk adni ennek a szerepvállalásnak úgy, hogy a méltányosabb és igazságosabb társadalom iránti elkötelezettségünk jegyében olyan vállalkozások és szervezetek működését támogatjuk és finanszírozzuk, melyek a társadalom számára mérhető értéket teremtenek, valamint erősítjük a lakosság pénzügyi ismereteit. Tesszük mindezt a már bizonyított kompetenciáink, a speciális hitelek nyújtása, a gazdasági és pénzügyi ismereteink közvetítése és munkatársaink elkötelezettsége által.

 

Tóth Balázs az UniCredit Bank Magyarország vezérigazgatója

„Jót, s jól kell tennünk ahhoz, hogy társadalmunk jobbá váljon!
A Social Impact Banking révén a változások kezdeményezőjeként
és támogatójaként a megoldás részeivé váltunk,
ezáltal kibővítjük társadalmi felelősségvállalásunkat Magyarországon.”

Célunk elérését, hogy hozzájáruljunk a társadalom jobbá tételéhez,a Social Impact Banking tevékenység 3 alappilléren keresztül támogatja: mikrohitelezés, társadalmi hasznosságú finanszírozás, pénzügyi oktatás és befogadás.

Mikrohitelezés kisvállalkozások számára

Mikrohitel-programmal támogatjuk az induló, illetve a már működő  mikrovállalkozások alapítását és fejlesztését. Ennek keretében nemcsak pénzügyi eszközökhöz nyújtunk hozzáférést, hanem alapvető képességek közvetítését és mentori hálózatokat is biztosítunk számukra.

Új mikrohitel-programunk így túlmutat a bank és a vállalati ügyfél közötti általános üzleti kapcsolaton. Célja egy olyan hálózat létrehozása, amely összeköti egymással a bankot, partnereinket és önkénteseinket, és speciális mentori program keretében támogatja ügyfeleinket.