Széchenyi Támogatást Megelőlegező hitel


Kedvező, állami támogatás mellett nyújtott hitelkamattal juthat éven túli támogatás-előfinanszírozó hitelhez.

Az elnyert támogatást még annak rendelkezésre állása előtt felhasználhatja, jelentősen csökkentve saját vállalkozása finanszírozási megterhelését.

Kiknek szól a Széchenyi Támogatást Megelőlegező hitel?

A kis- és középvállalkozásokról szóló (jelenleg 2004. évi XXXIV.) törvény szerint meghatározott egyéni vállalkozásoknak, egyéni cégeknek, gazdasági társaságoknak és szövetkezeteknek, amennyiben megfelelnek a hitel feltételeinek.

Milyen célokat szolgál ez a hitel?
 • A hitelt kizárólag a támogatás lehívásakor is elszámolható költségek előfinanszírozására fordíthatja; lehívása számla vagy azonos bizonyító erejű számviteli dokumentumok eredeti példányának bemutatása, ill. másolatának benyújtása ellenében, valamint az egyéb folyósítási feltételek teljesítése esetén történik.  
 • A kölcsön ÁFA finanszírozásra is alkalmas, amennyiben az ügyfél ÁFA visszaigénylésre nem jogosult (ez esetben a bruttó költségek számolhatók el).
Miért előnyös a Széchenyi Támogatást Megelőlegező hitel a vállalkozásának?
 • A hitel felhasználható az elnyert támogatás előírásainak megfelelően ingatlan vásárlására, építésére, fejlesztésére, új és akár használt gépek, tárgyi eszközök beszerzésére, illetve a beruházáshoz kapcsolódó forgóeszköz-beszerzésre is.
 • A beruházás megkezdését követően is lehetséges a finanszírozás, amennyiben az előfinanszírozni kívánt támogatás ezt lehetővé teszi.
Mik a Széchenyi Támogatást Megelőlegező hitel legfőbb jellemzői?
 • Hitelösszeg: minimum 500 ezer forinttól maximum 50 millió forintig 100 ezer forintonként emelkedő összegű lehet1, kizárólag forintban.
 • Futamidő: minimum 12, maximum 60 hónap.
 • Rendelkezésre tartási időszak: maximum 18 hónap.
 • A kamat 1 havi BUBOR + 4%.
 • Az állami támogatás 5% az ügyleti kamatra vonatkozóan.
 • Saját erő: a hiteligénylőnek a hiteligényléshez az igényelt támogatás legalább 20%-ának megfelelő – minden hiteltől, lízingtől mentes – saját forrással kell rendelkeznie, valamint a pályázati kiírásban szereplő saját forrásra vonatkozó előírásnak minden esetben meg kell felelnie.
 • Törlesztés: a tőke törlesztése a támogatás folyósításából történik. Az ügyfél köteles a Támogatási szerződés megkötésekor a Támogatási szerződésben akként rendelkezni, hogy Támogató Hatóság a támogatási összeget csak és kizárólag a bank által meghatározott fedezeti számlára utalja.
 • Kezelési költség: évi 0,8%, ami kamat módjára számítandó.
 • Folyósítási jutalék: fix 15 000 Ft lehívásonként.
 • Szerződéskötési díj: egyszeri 1%.
 • Hitelvizsgálati díj: egyszeri 0,5%.

Főbb biztosítékok:

 • A hitelt a támogatás összegéből kell visszafizetni (külön engedményezési szerződés aláírásával).
 • A beruházás tárgya, de a beruházás tárgya mellett attól eltérő ingóságot, illetve ingatlant is bevonhat a bank.


Kérjük, a személyes hiteltanácsadás érdekében keresse munkatársainkat az UniCredit bankfiókokban. Tanácsadóink tájékoztatják Önt az aktuális kondíciókról és az igénylés feltételeiről.


További információra van szüksége vagy igényelné a hitelt? Akkor kattintson az alábbi gombra és mi megkeressük Önt!

Mi mindenre lehet még szüksége pénzügyei intézéséhez?

Pályázna, de nincs elég saját forrása? Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitel

Vállalkozásának számlacsomagot keres?

Ha a Széchenyi Kártya Program termékeihez kapcsolódóan nyit újonnan forint pénzforgalmi számlát, akkor a visszavonásig érvényes akciónk keretében elengedjük

 • a számlanyitási díjat és
 • az első 3 havi zárlati díjat.

Válassza ki az Ön vállalkozásához legjobban illeszkedő számlacsomagot!


Elektronikus csatornák

Szabadon rendelkezhet vállalkozása bankszámlája felett az elektronikus csatornák bármelyikén: Telefonbankon vagy Internet Bankingen keresztül. További részletek

Kapcsolódó anyagok

Ügyfélajánlási akció


Ha kisvállalati vagy Premium Banking ügyfélként elégedett bankunkkal, vegyen részt akciónkban! A sikeres ajánlást követően pedig éljen számlavezetési kedvezményünkkel. A tájékoztatás nem teljes körű, a részletekért kattintson.


A jelen tájékoztató nem minősül szerződéses ajánlattételnek. A részletes kondíciókat a bank mindenkori hatályos Széchenyi program kondíciós lista kisvállalati ügyfelek részére tartalmazza. Az egyéb feltételeket az egyedi szerződések és a bank Általános üzleti feltételei rögzítik. A bank fenntartja a kondíciók egyoldalú változtatásának jogát, valamint a hitel igénylése esetén a hitel nyújtásáról saját hitelbírálata alapján dönt.

1 Amennyiben egy ügyfél egy időben rendelkezik élő vagy elbírálás alatt lévő bármilyen Széchenyi Kártya programon belüli termékkel, úgy ezek együttes szerződött, illetve igényelt összege a folyamatban lévő igényléssel együtt nem haladhatja meg a 100 millió Ft-ot.

Spinning wheel animation

Loading