Széchenyi Önerő Kiegészítő hitel

 


Az európai uniós pályázat által előírt saját forráson, valamint az elnyert támogatás összegén kívül szükséges forrás finanszírozását ezzel a kedvező, állami támogatás mellett nyújtott hitellel tudja megoldani.

Kiknek szól a Széchenyi Önerő Kiegészítő hitel?

A kis- és középvállalkozásokról szóló (jelenleg 2004. évi XXXIV.) törvény szerint meghatározott egyéni vállalkozásoknak, egyéni cégeknek, gazdasági társaságoknak és szövetkezeteknek, amennyiben megfelelnek a hitel feltételeinek.

Miért előnyös a Széchenyi Önerő Kiegészítő hitel a vállalkozásának?
 • A beruházás, a projekt célja nem konkrétan meghatározott; a cél a mindenkori kijelölt pályázatok céljainak megfelelő lehet. A beruházáshoz kapcsolódó forgóeszköz-beszerzések egy része is elszámolható a hitel terhére, legfeljebb a hitelösszeg 20%-ának erejéig, ha az adott pályázati program ezt lehetővé teszi.
 • A kölcsön ÁFA finanszírozásra is alkalmas, amennyiben a vállalkozás ÁFA visszaigénylésre nem jogosult, és a pályázati előírások az ÁFA finanszírozását lehetővé teszik.
 • A hitelhez a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. készfizető kezességvállalása kapcsolódik, amelynek díjára vonatkozóan állami támogatás vehető igénybe.
Mik a Széchenyi Önerő Kiegészítő hitel legfőbb jellemzői?
 • Hitelösszeg: minimum 500 ezer forinttól maximum 50 millió forintig 100 ezer forintonként emelkedő összegű lehet1, kizárólag forintban.
 • Futamidő: minimum 13, maximum 120 hónap.
 • Rendelkezésre tartási időszak: maximum 18 hónap.
 • A kamat 1 havi BUBOR + 4,5%.
 • Az állami támogatás 5% az ügyleti kamatra és 0,65% a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. kezességvállalási díjára vonatkozóan, amelynek díja évi 1,3%.
 • Saját erő: a hiteligénylőnek a hiteligényléshez a beruházás tervezett (bruttó vagy nettó, attól függően, hogy a pályázatnál és a finanszírozásnál a bruttó vagy a nettó költségek vehetők-e figyelembe) költsége legalább 20%-ának megfelelő – minden hiteltől, lízingtől mentes – valós saját forrással kell rendelkeznie. Továbbá a hiteligénylőnek rendelkeznie kell az adott pályázati kiírásban előírt mértékű saját forrással is.
 • Türelmi idő: minimum a rendelkezésre tartási idővel megegyező, minimum 2, maximum 24 hónap.
 • Törlesztés: naptári negyedéves és havi tőketörlesztésre is lehetőség van. A tőketörlesztés lineáris.
 • Kezelési költség: évi 0,8%, ami kamat módjára számítandó.
 • Folyósítási jutalék: fix 15 000 Ft lehívásonként.
 • Szerződéskötési díj: egyszeri 1%.
 • Hitelvizsgálati díj: egyszeri 0,5%.


Egyéb feltételek

 • A hitel fő biztosítéka a beruházás tárgya, de a beruházás tárgya mellett attól eltérő ingóságot, illetve ingatlant is bevonhat a bank.
 • A termékhez kapcsolódó egyik kötelező biztosítéki elem a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. 80%-os kezességvállalása a tartozás (tőkeösszeg, kamatok és kamatszerűen fizetendő járulékok) 80%-ára vonatkozóan.


Kérjük, a személyes hiteltanácsadás érdekében keresse munkatársainkat az UniCredit bankfiókokban. Tanácsadóink tájékoztatják Önt az aktuális kondíciókról és az igénylés feltételeiről.


További információra van szüksége vagy igényelné a hitelt? Akkor kattintson az alábbi gombra és mi megkeressük Önt!

Mi mindenre lehet még szüksége pénzügyei intézéséhez?

Uniós támogatást nyert és elindítaná a beruházást? Széchenyi Támogatást Megelőlegező Hitel


Vállalkozásának számlacsomagot keres?

Ha a Széchenyi Kártya Program termékeihez kapcsolódóan nyit újonnan forint pénzforgalmi számlát, akkor a visszavonásig érvényes akciónk keretében elengedjük

 • a számlanyitási díjat és
 • az első 3 havi zárlati díjat.

Válassza ki az Ön vállalkozásához legjobban illeszkedő számlacsomagot!


Elektronikus csatornák

Szabadon rendelkezhet bankszámlája felett az elektronikus csatornák bármelyikén: Telefonbankon vagy Internet Bankingen keresztül. További részletek

Kapcsolódó anyagok

Ügyfélajánlási akció


Ha kisvállalati vagy Premium Banking ügyfélként elégedett bankunkkal, vegyen részt akciónkban! A sikeres ajánlást követően pedig éljen számlavezetési kedvezményünkkel. A tájékoztatás nem teljes körű, a részletekért kattintson.


A jelen tájékoztató nem minősül szerződéses ajánlattételnek. A részletes kondíciókat a bank mindenkori hatályos Széchenyi program kondíciós lista kisvállalati ügyfelek részére tartalmazza. Az egyéb feltételeket az egyedi szerződések és a bank Általános üzleti feltételei rögzítették. A bank fenntartja a kondíciók egyoldalú változtatásának jogát, valamint a hitel igénylése esetén a hitel nyújtásáról saját hitelbírálata alapján dönt.

1 Amennyiben egy ügyfél egy időben rendelkezik élő vagy elbírálás alatt lévő bármilyen Széchenyi Kártya Programon belüli termékkel, úgy ezek együttes szerződött, illetve igényelt összege a folyamatban lévő igényléssel együtt nem haladhatja meg a 100 millió forintot.

Spinning wheel animation

Loading